Убиецът на шестима в Белгород вероятно е бил психично болен

Сергей Помезан, разпространената от руските медии снимка е от негова лична интернет-страница

Трийсет и еднагодишният жител на Белгород Сергей Помазун, разстреля вчера шестима в центъра на града при безразборна стрелба в магазин за ловни принадлежности е действал хладнокръвно, съвсем сам, но според много от руските медии освен в затвора е лежал и в психиатрията и е страдал от психично заболяване.

При нападението, чиято цел вероятно е била обир на оръжейния и на съседния бижутериен магазин, загинаха две ученички на 14 и на 16 години, 28-годишен младеж и мъже на 40, 43 и 45 години.

Силовите структури в Белгород (на 700 км южно от Москва, б. р.) цял ден в понеделник издирваха убиеца, дори съобщиха, че са го обградили в местен апартамент, но той така и все още не е заловен. Полицията предлага 3 милиона рубли (73 000 евро, б. р.) за информация къде се крие престъпникът, съобщи РИА Новости.

Въоръжени полицаи проверяват всяка втора минаваща кола, добавя "Комерсант". Анонимен жител на Белгород заявил, че в търсенето ще се включат местни ветерани от силовите структури, награждавани с лично оръжие. "Ще го търсим, а ние пленници не вземаме", предупредил той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?