Убиецът на журналистката от Русе отива за психо експертиза в Ловеч

Северин Красимиров

Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова, ще бъде изпратен за изследване в психиатрично отделение на болница на лишени от свобода към затвора в Ловеч. Решението е на окръжният съд в Русе.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите лица.

"Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза", каза Георгиев пред Нова телевизия.

Срокът за извършване на изследването на Северин в психиатрията към затвора на болницата в Ловеч е 30 дни.

Журналистката Виктория Маринова беше убита в началото на октомври на крайбрежната алея в Русе. Убийството получи широк отзвук по целия свят, защото стана малко след нейно предаване в което беше пуснато интервю с арестуваните журналисти по аферата "Джи Пи Гейт".

След убийството 21-годишният Северин Красимиров се укриваше в Германия при майка си, от където беше екстрадиран.

Прокуратурата му повдигна обвинения за изнасилване и причиняване на смърт по особено мъчителен начин. Предвиденото наказание по това обвинение е доживотен затвор.

Преди внасянето на делото в съда прокуратурата трябва да назначи редица допълнителни експертизи, сред които особено важната – психиатрична. Близки на Северин Красимиров казаха, че е умствено изостанал и че е приемал медикаменти. Експертите трябва да установят точно какво е състоянието му и може ли той да носи наказателна отговорност.

Споделяне

Още от България