Убиха премиера на испанската провинция Леон

Ръководителката на местното правителство в испанската провинция Леон и регионален шеф на управляващата Испанска народна партия Исабел Караско бе застреляна в едноименната столица на провинцията, съобщиха световните агенции.

По думите на очевидци срещу нея е стреляла жена, чули са се пет изстрела. Това е станало докато Караско е преминавала по мост над река Бернесгу. Във връзка с убийството са задържани две жени.

Според информация от полицията те са майка и дъщеря на местен полицейски началник. Според местни медии  дъщерята е изгубила работата си като инженер в местното правителство.

"Всичко показва, че става дума за лично отмъщение и убийството не е свързано с нейната обществена позиция ", коментира представителна на испанското министерство на вътрешните работи.

Министър-председателят на консервативното правителство Мариано Рахой и другите членове на ръководството на ИНП отмениха предизборните митинги, които трябваше да се състоят в различни градове на страната.

Във вторник около 200 души се събраха на лобното място на Караско, сред които и кметът на Леон Емилио Гутиерес.

 

58-годишната Исабел Караско дълги години е работила във финансовите и данъчните органи на провинция Леон. През 2004 г. тя бе избрана за лидер на местната организация на
консервативната Народна партия, а през 2007 г. пое и ръководството на провинциалното правителство.

Споделяне

Още от Свят