Убит е ключовият свидетел по делото за подкуп срещу кмета на Ветово

При сбиване на тържество за рожден ден в заведение в местността "Пчелина” край Разград в нощта срещу петък бе убит с нож разградският бизнесмен Алдин Рупкин, с чиито белязани банкноти през февруари беше задържан и уличен в подкуп кметът на русенската община Ветово Рейхан Хабил, предаде БНР. Хабил все още е под домашен арест.

Убитият предприемач беше основен свидетел по делото за подкупа, което още не е приключило.

Скандалът избухнал около два часа след полунощ. При сбиване 23-годишен младеж наръгал с нож предприемача, а друг мъж от компанията успял да избие ножа от ръцете му, преди да нарани още някого.

Рупкин починал в линейката на път за Разградската болница, а убиецът и мъжът, който избил ножа му, са с наранявания и са настанени в лечебното заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Името на убития Рупкин се свързва в Разград най-вече с популярна в близкото минало местна дискотека, която беше стопанисвана от него.

При скандалния случай с подкупа, поискан му от ветовския кмет, за да спечели търг за парцел край село Базън, Рупкин се е явил като представител на голяма групировка, проявяваща интерес към имота до главния път Русе - Варна с намерението да строи паркинг за тирове там.

Споделяне

Още по темата

Още от България