Убита е водеща на русенска телевизия

Малко вероятно било престъплението да е сързано с работата ѝ, смятат разследващите

Убита е водеща на русенска телевизия

Жестоко убийство на 30-годишна жена разследва полицията в Русе. Жертвата е Виктория Маринова - административен директор и водеща на предавания по местната телевизия ТВН.

Тялото ѝ е намерено в събота в труднодостъпна местност край Дунав. Извършителят все още не е ясен, както и мотивите му. От полицията съобщиха, че работят по няколко версии включително и убийството да е свързано с работата на Маринова, но това било по-малко вероятно.

"Прокурорите в Русе ще разкрият убийството. Само не ги пресирайте. Най-добрите криминалисти са там. Убеден съм, че ще го изкарат. Получено е голямо количество ДНК", обяви премиерът Бойко Борисов по-късно в неделя.

"Работят усилено. Има още какво да се свърши. Много сериозно са се заели. Сигурен съм, че ще го приключат успешно и ще бъде разкрито", добави той.

Няколко часа по-рано от прокуратурата и полицията обясниха, че задържан за убийството няма. Разказаха, че сигналът за намерен труп край реката е подаден в събота след 14 часа. Първоначално са забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, ластик за коса, розова маратонка и в храстите е намерен труп на жена. Тялото е идентифицирано по-късно, тъй като жертвата не е имала документи за самоличност в себе си.

Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване. По първоначална информация жертвата е била изнасилена. Това обаче не беше категорично потвърдено на пресконференцията, дадена от прокуратурата и полицията в Русе по-късно в неделя.

По-късно министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи в София, че Маринова е била изнасилена преди това. По думите му при повторен оглед на мястото са фиксирани и иззети множество находки, включително и генетичен материал.

"Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство", каза министърът.

При огледа полицаите с установили, че част от вещите на Маринова липсват. Става въпрос за ключа от колата ѝ, очилата, мобилния телефон и част от дрехите. Автомобилът на Маринова е открит далеч от мястото, на което е намерено тялото ѝ, но е установено, че е паркиран там от жертвата.

Работи се по всички възможни версии, обясниха разследващите – убийството да е извършено случайно, планирано, включително и заради работата ѝ, което обаче с счита за по-малко вероятно, обясниха полиция и прокуратура.


Кадър от последното издание на предаването "Детектор", на което Маринова е била водеща.

В русенски медии беше разпространена информация, че Маринова е тренирала бягане и е смятала да участва в маратон, насрочен за неделя в Сребърна. Вероятно за това и в неделя е била край Дунав. Преди да отиде да бяга, тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта в Русе.

Викторя Маринова е в съвета на директорите на фимата "Май Фай", която е собственик на телевизията ТВН. В него влизат още Анна Колева и Свилен Максимов. Максимов е посочен и като управител на "Май Фай". Според регистъра на СЕМ собственици на "Май Фай" са Дамян Найденов и Андрей Желязков.

Според русенски медии до началото на тази година Маринова е била омъжена за Свилен Максимов, но двамата се развели. Те имат дъщеря на 7 години.

Максимов притежава компания за доставка на интернет и телевизия – "Нетуъркс – България", която е сред големите в региона.

Освен в управата на телевизията Виктория Маринова е била и водещ на предаването "Детектор". В последното му издание е излъчено интервю с журналиста от "Биволъ" Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро, които бяха задържани от полицията за кратко, докато работеха по разследване за източване на евросредства, свързано със строителната компания "Джи Пи Груп".

Запис от предаването е публикуван във Фейсбук профила на Маринова. На него се вижда, че интервюто е направено от колега на водещата. На сайта на самата телевизия няма никаква информация за убийството на Маринова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?