Убийство на свързан с ВИС в София

Убийство на свързан с ВИС в София

Веселин Стоименов, известен с прякора Весо Дебелият, който е свързан с бившата групировка ВИС и държи заведения, е бил разстрелян тази вечер в София.

Инцидентът е станал след 20 часа в близост до комплекс "Макси", недалеч от "Симеоновско шосе". Сигналът в МВР е подаден в 20:20 минути.

Мъжът е бил прострелян няколко пъти. Близо до тялото се виждат 7 гилзи, предаде БГНЕС. Починал е на място, съобщи МВР.

Отново тази вечер в близост до мястото на убийството - в Студентски град е открит опожарен лек автомобил. Предполага се, че извършителите са избягали с колата. Тя е напълно унищожена и няма как да бъдат снети отпечатъци.

53-годишният Веселин Стоименов има бизнес със заведения в София и по морето, съобщи бТВ.

Той е посочен като един от управляващите инвестициите на ВИС по Черноморието чрез редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други в публикация в списание "Тема".

След убийството на Георги Илиев, Стоименов стана известен като "ликвидатор" на ВИС-2.

През април 2014 г. името на убития беше намесено в скандал, след като стана ясно, че частна фирма е окупирала пристана за лодки в резервата Ропотамо, въпреки прекратения договор с Регионалната инспекция по околна среда и води в Бургас. Според "Биволъ" компания на Веско Дебелия притежава дружеството, свързвано още с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис – Таки.

Споделяне

Още по темата

Още от България