Участници в безредиците във Вашингтон са загубили работа, разобличени от "интернет детективи"

Участници в безредиците във Вашингтон са загубили работа, разобличени от "интернет детективи"

Някои от участниците в безредиците във Вашингтон, които нахлуха в Капитолия, са загубили работата си, след като интернет детективи публикували самоличността им, предаде Ройтерс.

Полицията на Федералния окръг Колумбия публикува снимки на участници в щурма и потенциалните обвинения срещу тях.

ФБР също призова обществеността да помогне да бъде установена самоличността на участниците. Бързо бяха идентифицирани лица, които са участвали в предишни митинги на Тръмп, а също и привърженици на конспиративните теории от движението "КюАнон".

"Да ги назовем поименно и да ги посрамим!", гласеше заглавието на тема в Туитър, посветена на откриването на участници в безредиците.

Един от тях например е уловен на полицейските снимки с баджа на фирмата, в която работи. Оттам веднага обявиха, че макар и да подкрепят правото на протест на служителите си, ще го уволнят, защото при размириците е имало заплаха за живота и здравето на други хора.

Жена от Чикаго разказа, че също е загубила работата си, въпреки че според нея не е извършила нищо нередно и не е влизала в сградата на Конгреса.Преподавател от колеж в Пенсилвания подал оставка, след като от учебното заведение направили проверка заради качено от него видео във Фейсбук от мястото на събитията.

В самолет, изпълняващ полет от Далас за Вашингтон, се стигна до вербален сблъсък между привърженици на Тръмп и останалите пътници, след като поддръжниците на президента прожектирали върху тавана на кабината и по стените логото "Тръмп 2020", предаде Асошиейтед прес. Според привържениците на Тръмп пътник ги заплашил, че ще ги убие, след което започнал скандал, който приключил след намесата на стюардеса. Случката се разиграла във вторник вечерта след кацането на самолета на международното летище "Дълес" във Вашингтон. Кадрите от случката бяха качени в Туитър от жена, която е независима журналистка и правозащитничка от Портланд. Авиокомпанията заяви, че не са викани правоохранителните органи и че пътниците са слезли от самолета и са си тръгнали без повече произшествия.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?