Участващ в гонка автомобил помете три деца, едното от които почина

Участващ в гонка автомобил помете три деца, едното от които почина

Едно дете загина, а други две са в болница, след като бяха пометени от автомобил, участващ в гонка на пътя край троянското село Лесидрен.

На място е загинало 16-годишно момиче от Троян, а момиче на 15 години от София и 16-годишно момче от Лесидрен са пострадали и са отведени в многопрофилната болница в Ловеч, с тежки наранявания. Едното дете е в тежко състояние с опасност за живота.

Причината за тежкия инцидент е нерегламентирано състезание между два леки автомобила, съобщиха от полицията в Ловеч. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите с инициали Ф.М на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен деца, които са били на велосипеди.

Водачът причинил инцидента е дал отрицателна проба за алкохол.

"Два-три пъти съм подавал сигнали към полицията в Угърчин за автомобилните гонки в селото", съобщи кметът на Лесидрен Борис Нешев пред "Фокус".

"Това беше преди три месеца, полицията отреагира и дойде. Но тогава имаше мач между "Литекс"-"Левски", затова дойдоха на следващия ден, след като изпратиха запалянковците за София”, обясни Нешев.

"Тогава имаше едни изпълнения на площада, свиреха с гуми и аз исках да ги хванат полицаите, защото ни бяха казали, че трябва или да ги хванат на място или някой да свидетелства”, допълни той.

"Когато дойдоха на другия ден отидохме до едно заведение в центъра на селото, но никой не искаше да стане свидетел. Бяха качили и клипчета в интернет”, разказа кметът.

По думите му тогава единственото правомощие на полицаите е било да съставят предупредителни протоколи. "И какво от това, че написаха тези протоколи? Жалко за децата", коментира още той.

Споделяне

Още по темата

Още от България