Учебната година в Русия се открива с урок за държавната сигурност и "далекоизточния хектар"

Учебната година в Русия се открива с урок за държавната сигурност и "далекоизточния хектар"

В деня на откриването на учебната година на 1 септември във всички руски училища ще бъде изнесен тематичен урок "Русия, устремена към бъдещето". На учениците от 1 до 11 клас ще бъде разказано за "далекоизточния хектар" (теренът, който всеки гражданин на Русия може да вземе за безвъзмездно ползване на територията на Далекоизточния федерален окръг -бел.ред.), за съхраняването на природата и сигурността на държавата. Това е съобщило министерството на образованието и науката, цитирано от руски медии.

Първият учебен ден в Русия е Ден на знанието. Министерството е решило тазгодишният "тематичен урок да е посветен на най-важните направления в развитието на страната, перспективните области за приложение на собствения талант след три, пет или десет години, а също и възможностите за собствено развитие в Русия".

На учениците ще бъдат разказани проектите за развитие на руската територия, в частност "далекоизточния хектар", както и за сигурността на страната и нейната политика.

Според съобщението на министерството, тематичният кръг е основан на приоритетните направления от Стратегията за дългосрочно социално-икономическо развитие до 2035 година.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?