Ученическата ваканция в десетина области продължава до четвъртък

Ученическата ваканция в десетина области продължава до четвъртък

На 9 януари няма да се учи в цялата страна, съобщиха от Министерството на образованието и науката /МОН/в неделя, уточнявайки, че заради усложнената обстановка в страната и грипната епидемия кметовете решават колко да са неучебните дни - до 10 или до 11 януари.

В МОН е постъпила допълнителна информация за неучебните дни в училищата. Пълната информация по области за ситуацията към 16.00 ч. днес е публикувана на сайта на МОН.

9-и, 10-и и 11-и януари са обявени за неучебни за областите София, Пловдив, Бургас, Благоевград, Монтана, Ямбол, Пазарджик, Русе, Ловеч, Габрово, както и общините Смолян, Омуртаг и Исперих.

В София-град, Перник, както и в общините Разград, Плевен, Хасково, Добрич, Кюстендил, Враца и Велико Търново няма да се учи на 9-ти и 10-ти януари. На 10-ти класните стаи в общините Велико Търново, Елена, Павликени, Котел, Полски Тръмбеш и Свищов също остават затворени.

До сряда, включително, във ваканция са децата от високопланинските общини Елена и Златарица, където на места снежната покривка е над един метър.С намалени часове ще се учи само в общините Горна Оряховица и Лясковец.

До 11 януари занятия няма да се провеждат и във Великотърновския университет.

Със заповед на кмета на София се обявяват за неучебни дните 9 и 10 януари. Причината е студеното време, прогнозата за оранжев код в София и недостигнатите необходими температури в класните стаи в много училища.

Прогнозата за София за 9 януари е за минимални температури между минус 17 и минус 20 градуса, а максимални - минус 13 градуса.

При необходимост за неучебен денще бъде обявен и 11 януари, уточняват от общината.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?