Ученически проект за биогориво е победител в тазгодишния конкурс "Млад благотворител"

Проектът "Биогаз за българското село" на четирима ученици от средно училище "Сава Доброплодни" в Шумен е тазгодишният победител в конкурса "Млад Благотворител". Целта на конкурса, иницииран от фондация "Благотворител", е да даде живот и реализация на вдъхновяващи идеи, да насърчи доброволчеството и да развие умения в младежите да създават и изпълняват авторски проекти.

Класирани са проекти с каузи на ученици от 7 до 12. клас от цялата страна, които ще бъдат финансирани с между 1000 и 2000 лева.

Класираният на първо място проект получа финансиране от 2000 лева. Основната целна проекта е създаването на система за производство на биогориво за отопление на малки пространства, като за тази цел се използват само рециклирани продукти. По този начин младежите се борят за опазване на околната среда.Повече за проекта можете да научите от самите ученици в подготвеното от тях видео.

Класираният на второ място проект Здраве от Природата" - с. Горна Малина получава 1500 лв. Финансиране. Третото място е за Collect4Life – София и ще бъде финансиран с 1000 лв. Финансиране. Четвъртото място е за "Направи добро-предай на поколенията"- с. Зверино, който олучава 1000 лв. финансиране.

Петото място е за "Посланик на Земята"- Велико Търново, който получава 1000 лв. финансиране. 

Споделяне

Още от Общество