Ученически протест срещу "Гражданска защита" заради закъсняло издирване на удавено момче

Водолази на "Гражданска защита" извадиха тялото 17-годишно момче, което са удавило на 15 май в езерото край село Кривино. Тялото на детето бе открито часове след като в столицата ученици протестираха срещу бавните действия на "Гражданска защита".

Камен Евтимов Сотиров (17 г.) се е удавил около 20 ч. в събота. Водолазите Т.Видолов, Ал.Видолов и Б.Евлогиев са изтеглили на брега тялото на детето три дни след съобщението за инцидента.

Десетки младежи блокираха по обяд във вторник движението на бул. Цариградско шосе в столицата с призиви "Трябва ли да се удавим, за да ни забележите". Младежите определиха инцидента с Камен като един от случаите, при които "Гражданска защита" не е реагирала максимално "бързо и адекватно".

Божена Замфирова, ученичка от Средното художествено училище за приложни изкуства, обвини "Гражданска защита", че е изпратила само един водолазен екип на езерото. Тя заяви, че "заради несвършената работа на агенцията си отиват хора".

От "Гражданска защита" съобщиха, че в 8 часа на 16 май дежурният в Осмо РПУ-София е поискал съдействие за изваждане на тяло на дете от водите край Кривино. Водолазният екип е бил на мястото на инцидента в 9 ч., но издирването се забавило заради различните информации за мястото на инцидента, подадени от децата, които са били заедно с момчето, обясниха от "Гражданска защита".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?