Ученик наръга с нож двадесетина съученици в средно училище в САЩ

Ученик наръга с нож двадесетина съученици в средно училище в САЩ

Около 20 ученици и най-малко един възрастен са ранени в гимназия близо до град Питсбърг, в американския щат Пенсилвания, след като тази сутрин бяха наръгани с нож от друг възпитаник на училището, предадоха осведомителните агенции, позовавайки се на местните власти.

Атаката в гимназия "Франклин Рузвелт" в град Мърисвил е извършена към 7.15 часа местно време, преди началото на часовете. Нападателят е действал сам. Той беше задържан на място от полицията към 7.45 ч., каза говорител на местната служба за спешна помощ.

Мотивите за нападението засега не са ясни.

Повечето от пострадалите - на възраст основно между 14 и 17 години - са в тежко състояние и са настанени в четири болници. Сред ранените има и поне един възрастен, каза директорът на регионална болница "Форбс", която се намира близо до училището, Крис Кофман.

Двама тежко ранени ученици са били настанени незабавно в хирургическия блок. "От осемте пациенти, които докараха, двама са в операционната зала, а трети се подготвя за операция. Двамата оперирани, които са и най-тежко пострадали, бяха изгубили много кръв", каза д-р Кофман пред телевизия Си Ен Ен.

Учебното заведение е евакуирано, а местните училищни власти обявиха, че се затварят всички начални училища в района за целия ден.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят