Ученикът, нападнал с кол учител, получи 8 месеца условно

17-годишният Атанас Георгиев призна вината си пред съда

Снимка: БГНЕС

17-годишният Атанас Георгиев, който нападна с дървен кол свой учител в Селскостопанската гимназия в Садово, получи 8-месечна условна присъда с 2 години изпитателен срок.

Районният съд в Асеновград разгледа делото по съкратената процедура, след като младежът се призна за виновен по обвинението му за нанасяне на лека телесна повреда, непристойни действия и закани и обиди, грубо нарушаващи обществения ред.

Потърпевшият учител по английски език Антон Велков бе нападнат и бит от ученика на 19 септември, след като се бе притекъл на помощ на своя колежка, опитваща се да озапти младежа, който пречел на часа ѝ.

Според обвинителния акт ученикът отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи на висок глас. Учителката излязла от кабинета и в този момент Георгиев отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце.

Тогава се намесил Велков, който в същия момент излязъл от кабинета си и наредил на момчето да си влезе в стаята. Тогава Георгиев му отговорил на висок тон, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави каквото и да е друго. След което последвали нови обиди и заплахи.

"Сега ще видиш какво ще стане", казал ученикът на Велков, след което излязъл от училището и след малко се върнал дървен кол.

Насочил се към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари по главата, като първият му опит бил неуспешен. Отново посегнал и нанесъл силен удар с кола по учителя. Георгиев продължил да отправя заплахи и обиди, а след това избягал от училището. Преподавателят бил откаран в болница. По-късно нападателят бе открит и задържан от полицията.

Споделяне

Още от България