Ученици бяха евакуирани от гимназия в Сопот заради силния вятър

Сн. БГНЕС

Гимназията в Сопот спря работа във вторник, след като вратите на сградата бяха счупени от силния вятър в града. След първия час учениците са били евакуирани заради опасност да се счупят и прозорците на зданието.

Изведохме децата от училище, тъй като имах притеснение, че може да се пръснат прозорците на кабинетите, обясни Катя Адърска – Даскова, директор на Професионална гимназия "Генерал Владимир Заимов", цитирана от БГНЕС.

Първоначално се счупила една от вратите на учебното заведение, а в последствие . и другата. заради течението, температурата в сградата паднала много, а и според специалистите от общината имало опасност от още поражения. за това децата са изведени първо в двора, а от там до автобусите, които ги чакали до училището.

За утре прогнозата е силата на вятъра да бъде по-малка, така че няма да имаме причина да спираме учебните занятия, каза още Даскова.

Силните пориви са нанесли поражения и на покрива на столовата на училището.

В района духа силен вятър до 90 км/ч. Паднали са и пилони, които държат знамена в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за смет.

Заради лошото време не се учи и в професионалната гимназия по икономика "Тодор Г. Влайков" и основното училище "Христо Г. Данов" в с. Клисура. Във ваканция заради повреден котел и снега, който затруднява превозването на учениците от близките населени места във вторник бяха затворени и училището и детската градина в кюстендилското село Невестино. Не се провеждат занятия и в детската градина "Детелина" в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област. Причината са лошите метеорологични условия, съобщиха от образователното министерство.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?