Ученици инсценираха отвличане за да стреснат родителите си

Ученици инсценираха отвличане за да стреснат родителите си

Варненската полиция беше вдигната на крак след сигнал за отвличане на дете, който се оказа лоша шега на ученици направена с цел да уплашат родителите си.

Малко след 10 часа сутринта в четвъртък младеж сигнализира на тел. 112, че ученичка от седми клас на варненско училище е отвлечена с черна кола, вероятно “Хонда”, управлявана от мъж с качулка. На мястото веднага е изпратен екип на полицията.

След среща с класния ръководител и връстници на момичето се изяснява, че сигналът е подаден от съученици на девойката. При вида на полицаите и инспектора от детска педагогическа стая децата обясняват, че момичето не е отвлечено, а са се наговорили помежду си да подадат сигнала, за да разтревожат родителите ѝ, с които тя била в конфликт от предния ден. Става ясно също, че момичето и две години по-голям неин приятел имали намерение да посетят Каварна.

Въпреки че няма отвличане, полицаите започват да издирват двамата ученици, тъй като родителите им не знаели те къде са. На крак са вдигнати и полицейските управления в Албена и в Каварна, които също започват да ги издирват.

Малко преди 11:30, три минути преди да преди да отпътуват за Каварна, момичето и младежът са открити на автогарата във Варна и отведени в Районното полицейско управление.

От варненската полиция апелираха родителите на тийнейджъри да бъдат по-внимателни към децата си, да обръщат внимание на проблемите им и повече да разговарят с тях, като им обясняват последствията от подобни необмислени постъпки.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?