Ученици организират първия национален онлайн иновативен лагер у нас

Ученици организират първия национален онлайн иновативен лагер у нас

За първи път у нас ученици от столичното 19 средно училище "Елин Пелин" организират национален онлайн иновационен лагер (Innovation in action 2021), съобщиха от училището.

Идеята на учениците от клуба по предприемачество и техните ментори идва като отговор на предизвикателствата от дистанционното обучение и пандемичната обстановка в страната.

Зад Innovation in action, се крие събитие, даващо възможността на всеки участващ да погледне зад кулисите, да се докосне до магията на предприемачеството, да усети тръпката от екипната работа и креативното мислене, докато се забавлява със своите връстници, казва Калин Радулов - предприемач и преподавател в 19 СУ "Елин Пелин".

Целта е да се стимулира интереса на децата към предприемачеството, логическото мислене и да събуди състезателен дух у тях. В центъра са поставени комуникативните умения на учениците, посочва Радулов.

Очакванията са по време на иновативния лагер да се съберат ученици от 30 училища в страната. Те ще бъдат провокирани да разсъждават върху актуални проблеми, а след това да предложат решения за тях чрез технологии, иновации и предприемачество, разказва Радулов.

Неговите ученици са печелили призови места в различни състезания по предприемачество от 2015 г. насам. Преди две години, под ръководството на Калин Радулов, ученици от училището създават първата по рода си настолна игра за българската история "Цар на историята", която се радва на популярност в цялата страна.

Подкрепа на участниците в първия онлайн иновативен лагер у нас ще окажат ментори от сферата на бизнеса. Те ще споделят опита си и ще помагат с оформянето и развитието на идеите на децата.

Регистрацията за събитието вече е отворена и ще бъде активна до 20 януари 2021 г.  Участието в състезанието е безплатно.

На 27 и 28 януари ще има онлайн лекции на тема технологии и иновации от представители на бизнеса у нас. Учениците ще работят заедно с менторите си в онлайн стаи в платформата Discord. Финалът на състезанието ще бъде на 29 януари.

Резултатът от усилията на участниците ще бъде излъчван на живо и оценяван от бизнесмени.

Младежите са успели да привлекат като партньори в надпреварата компании от ранга на Siemens, Ozone.bg, Foodpanda, Starbucks и Omnichannel. Те ще се включат с гост-лекции, ментори и награди за печелившите идеи.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?