Ученици от Свищов спечелиха онлайн битката за "Мтел талант“

Ученици от Свищов спечелиха онлайн битката за "Мтел талант“

Учениците от СОУ "Николай Катранов“ в Свищов бяха определени от интернет потребителите за новия "Мтел талант“ и техният проект "Театър на думите“, харесан с 1.2 млн. гласа, ще получи финансиране от телекома.

Опонент на учениците от крайдунавския град бяха младежите от Американския колеж в София, които спечелиха 850 хиляди харесвания и тяхната кауза също ще бъде подкрепена от инициативата "Мтел талант“ за развитието на млади таланти и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата или спорта.

Проектът на учениците от Свищов е за театрална работилница, в която младежите ще разработват постановки на английски, немски и испански език. По този начин те ще развиват своите артистични таланти, но и по-ефективно ще усвояват чуждите езици.

Идеята на Американския колеж в София е за ученически научен фестивал FISSION.

Инициативата „Мтел талант“ се провежда за трети път и има за цел да открива млади надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора. Тази година за участие в конкурса бяха поканени 25 от училищата в страната с най-висок успех от задължителните матури според класацията на МОН. Финалната селекция на проектите беше определена от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация "Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Споделяне

Още от Общество