Ученици пребиха с дървен кол учител на третия учебен ден

Младежите са задържани, преподавателят е с хематом

Ученици пребиха с дървен кол учител на третия учебен ден

Трима ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово са пребили с дървен кол учител по английски език, съобщи МВР.

Инцидентът е станал във вторник около обяд. По време на четвъртия час трима ученици започват да отварят вратите на кабинетите на първия етаж в училището. Нарушават дисциплината и една от учителките, която не може да се справи, търси съдействие от зам.-директора на училището.

Кабинетът на колегата ѝ по английски език се намира до нейния и учителят Антон Велков излиза, за да помогне на колежката си да овладее ситуацията.

Учениците първоначално се успокояват и тръгват към кабинета на зам.-директора, когато единият от тях намира дървен кол и удря учителя Велков по главата.

"Колегата е откаран в болница с хематом. Прегледан е и е пуснат за домашно лечение. Той е в добро състояние. Засега не е казал, че няма да се върне на работа", каза директорът на гимназията Димитър Йорданов пред Нова телевизия.

Учениците са задържани от полицията. Училището ще направи всичко необходимо, за да се изяснят всички причини за случилото се и въпросният ученик да понесе наказанието си.

Трите момчета нямат криминални регистрации. "Не съм разговарял с родителите им все още. Децата са от ромски произход. Родителите работят", сподели директорът.

"Младежите са задържани за срок от 24 часа. Това е един симптоматичен случай за обществото ни. Интересното е, че едно от момчетата е на 19 години, два пъти е повтарял учебни години, но сега е в 12 клас. Ученикът, които реално е извършил удара, е в 10 клас и е 17-годишен. В момента се подготвят документите за доклад към прокуратурата за лека телесна повреда по хулигански подбуди", каза главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова телевизия.

Той допълни, че "агресията в училище поражда впоследствие агресия на улицата, агресия и в дома".

Макар че ученикът, нанесъл удара, е на 17 години, щом осъзнава какво е извършил, той носи наказателна отговорност, каза Младен Маринов.

По случая е образувано бързо производство, което ще приключи до седем дни, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?