Ученици влизат в час с данъците с помощта на известни личности

Аудиторията се забавлява със Зуека

Атрактивно запознаване на учениците от горните класове с данъците и осигуровките и шанс за печалби започна Националната агенция по приходите с помощта на популярни български личности. Това е третата част от проекта на ведомството "Влез в час с данъците“.

Първият данъчен урок в София беше изнесен в 133 СОУ "А.С.Пушкин" с участието на актьора Васил Василев – Зуека, които провокира дискусии сред младите, за да получат данъчна култура.

Двадесет онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран, съобщиха от НАП в четвъртък.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.

Инициативата ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа “Фейсбук“ ще може да види коментарите на българските известни лица но полезни за младежите данъчно-осигурителни и други теми.

Кампанията включва и срещи на 100 данъчни лектори с ученици на възраст между 14 и 18 години в 150 общообразователни училища в 28-те областни града на страната.

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?