Училища получават възможност да оборудват дигитални класни стаи

Училища получават възможност да оборудват дигитални класни стаи

Конкурс за финансиране на проекти, насочени към използването на съвременните технологии и комуникации в българските училища и създаването на т. нар дигитални класни стаи, обяви телекомът "Теленор" в понеделник.

Всички държавни и общински училища в страната могат да подадат проектно предложение на електронен адрес [email protected] до 30 юни включително. Наградният фонд на конкурса е 200 000 лв., като избраните предложения ще получат финансиране в размер до 90% от общата стойност на проекта. Максималната сума, която ще бъде предоставена за всеки печеливш проект, е 100 000 лв.

За да бъдат включени в конкурса, предложенията трябва да отговарят на определени изисквания, публикувани на сайта на компанията.

Ще се приемат само по едно проектно предложение от училище. Сред критериите за участие са подробно описание на идеята, цели, очаквани ползи, бюджет, комуникационен и времеви план за осъществяване на проекта, кратко резюме под формата на презентация и др.

Предложенията в конкурса „Дигитална класна стая“ ще бъдат разглеждани в периода юли-септември от жури, съставено от представители на "Теленор", Технически университет – София и "Джуниър Ачийвмънт България".

Печелившите проекти ще бъдат официално обявени до 30 ноември 2015 г., като преди това финалистите ще бъдат поканени да представят идеите си пред журито в конкурса.

Инициативата "Дигитална класна стая“ е част от дългосрочната програма на оператора за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. Компанията финансира безвъзмездно със 107 хил. лв. модернизирането на Центъра за лидери в 19 СОУ „Елин Пелин“ в София в края на 2014 г.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?