Учител в НГДЕК почина след среща за проблемите в гимназията

Учител в НГДЕК почина след среща за проблемите в гимназията

Преподавателят по немски език в Националната гимназия по древни езици и култури (НГДЕК) Бойко Атанасов е починал в четвъртък вечерта след провела се в Министерството на културата среща заради проблемите на училището, които от две години текат заради спор между учители, родители и ученици къде трябва да се намира то. От началото на март учебният процес е върнат в ремонтираната с европари сграда в столичното Модерно предградие, но Атанасов бе един от най-горещите привърженици гимназията да остане в предоставеното от общината здание до Женския пазар в центъра на София. 

Учителят не е присъствал на самите разговори в Министерството на културата, които са продължили около три часа в четвъртък следобед, а му е прилошало по време на провело се след тях събрание с участието на други учители и родители на деца от НГДЕК, уточниха от ведомството.

Атанасов е бил откаран от сградата на училището на ул. "Кирил и Методий" на Женския пазар в болница "Токуда", но въпреки усилията на лекарите е починал. Все още не е ясна причината за смъртта му.

В петък около триста души - основно ученици от НГДЕК и преподаватели, се събраха да почетат паметта на един от обичаните учители на Класическата гимназия, работил там над 30 години, в намиращата в близост до предпочитаната от него сграда църква "Кирил и Методий".

Тъжният повод за събирането обаче провокира и грозна сцена от страна на присъстващи, които започнаха да обвиняват за смъртта на Атанасов поддръжниците на връщането на НГДЕК в ремонтираната с 2.12 млн. лв. сграда в Модерно предградие, разказаха пред Mediapool присъстващи на молебена за Бойко Атанасов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?