Учителите ще получат увеличените си заплати през март

Учителите ще получат увеличените си заплати през март

Учителите ще получат увеличението на заплатите си през март, съобщи говорителят на служебния кабинет Ирина Белчева. Добавките ще бъдат изплатени със задна дата и ще бъдат получени накуп през март.

И в предишни години се е случвало преподавателите да получават парите си със задна дата, защото до края на февруари директорите на училища изчакват формулите за изчисляване на годишните си бюджети.

Във връзка с отпадането на ДДС върху дарените храни в сила от началото на тази година служебният премиер е възложил на министрите на земеделието, на финансите и на социалния министър да подготвят в двуседмичен срок необходимите подзаконови нормативни актове за прилагане на закона, за гарантиране на достъпа на храните до хранителната банка в полза на нуждаещите се, каза още Белчева.

Тя добави още, че в сряда официално е прието и решението за отпускане на великденските надбавки за пенсионерите с пенсия до 314 лв.

Със средствата в размер на 40 лв. на човек ще бъдат подпомогнати 1.288 милиона пенсионери от общо 2.181 милиона. Средствата се осигуряват за сметка на други разходи в бюджета.

Споделяне

Още от Бизнес