Учредиха фондация на името на Пламен Горанов

Фондация на името на самозапалилия се във Варна Пламен Горанов бе учредена в морския град. Той се превърна в символ на символ на протестите срещу ТИМ и управлението на Бойко Борисов.

В събота, в градската Художествена Галерия във Варна бе отбелязано основаването на фондация "Пламен Горанов". Събитието бе съпроводено от изложба на 9 от неговите вече публикувани фотографии.

"След събитията от месец февруари приятелите на Пламен Горанов решихме да създадем фондация на негово име, защото той остави едно великолепно наследство и творчество. Нашата цел е да продължим тази дейност, като естествено нашият символ е Пламен. Най-подходящото събитие за прощапулник на фондацията е изложбата с негови фотографии", заяви близката приятелка на самозапалилият се Албена.

Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари в знак на протест ТИМ, подалият в последствие оставка кмет на Варна Кирил Йорданов и управлението на ГЕРБ.

След като почина десетки хиляди варненци се стекоха на неговото погребение на 6 март, а на мястото, където той се самозапали беше натрупана грамада от камъни и цветя. Саможертвата на Пламен предизвиква гняв и надежда у българите, написа Франс прес. А австрийският вестник "Дер Щандарт" го нарече "българския Ян Палах".

Споделяне

Още по темата

Още от България