Удължава се кандидатстването за финансиране на регионални проекти от "Виваком"

Удължава се кандидатстването за финансиране на регионални проекти от "Виваком"

Поради големия интерес към финансиращата местни проекти програма VIVACOM Регионален грант се удължава срокът за приемане на проектни предложения по нея и платформата за кандидатстване ще бъде отворена до 9 декември 2018 г., включително, съобщиха от телекома в сряда.

Идеята и обосновката ѝ само трябва да бъдат представени в електронния формуляр https://vivacomfund.bg/regionalgrant/apply/ за кандидатстване. Одобрените предложения ще бъдат обявени в края на януари 2019 г.

Чрез този грант "Виваком" подкрепя чрез безвъзмездно финансиране добрите идеи от всеки български град или село. Могат да кандидатстват граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Няма ограничение в сферите, в които ще се развиват идеите, важно е инициативите да са насочени към промяна, полезна за общността.

Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения на броя проекти, които една организация подава. Ако е била сред печелившите в предходна година обаче, трябва да кандидатства с различна от вече подкрепената идея. Общата стойност на VIVACOM Регионален грант тази година е 60 000 лева. Програмата ще финансира инициативи с продължителност до 1 година. Партньор на програмата е Българският център за нестопанско право.

Тази година проектите ще бъдат оценявани от Веселка Вуткова ("Виваком"), Мария Чернева (журналист), Иван Кънчев (Сдружение „Българска история“), Ива Дойчинова (журналист) и Надя Шабани (Български център за нестопанско право). При преценката на инициативите те ще вземат под внимание ползата от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност; въвличането на местната общност и дали идеята е новаторска.

Споделяне

Още от Бизнес

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?