Удължава се проверката за смъртта на Пламен Куцаров

Проверката на МВР за смъртта на Пламен Куцаров най-вероятно ще продължи до края на седмицата. Това заяви вътрешният министър Михаил Миков във вторник. Вътрешното разследване за смъртта на обявения за част от група за отвличания 29-годишен мъж трябваше да завърши в петдневен срок.

По думите на министъра удължаването се налага, за да бъдат завършени всички съдебно-медицински действия, които трябва да установят причините за смъртта на Куцаров. Той почина в полицейската кола, която го транспортираше към сградата на бившата ГДБОБ, след като бе подложен на детектор на лъжата.

След смъртта на Куцаров министър Миков отстрани ръководството на Дирекцията за борба с организираната и тежката престъпност до приключването на проверката.

Случаят със смъртта на Куцаров налага много изводи и действия, както и промени в подготовката, обучението и прочита на нормативните актове, каза Миков. Ще изслушам аргументите за съществуването на практиката да се слага качулка на задържаните, допълни той.

Преди ден адвокатът на Куцаров – Тодор Апостолов - заяви, че най-вероятната причина за смъртта клиента му е задушаване от полицейска качулка.

Споделяне

Още по темата

Още от България