Удължава се реставрацията на русенската Музикална гимназия

С две години се удължава реставрацията на русенската Музикална гимнация, която е исторически паметник от национално значение. Възстановяването на 110-годишната сграда, която е една от емблематичните сгради на крайдунавския град трябваше да приключи през тази година, съгласно договора за продажбата на зданието на фондация “Братя Бобокови“.

Двамата основатели на фирмата “Приста Ойл“ взеха бившото училище срещу 450 хил. лв. в таен търг, организиран от областната управа на града през 2007 г. Фондацията трябваше да инвестира 1 млн. лв. в реставрацията на сградата, запазвайки външния ѝ вид. Половината от терена трябва да се използва за културни прояви.

Подписаното в понеделник от областния управител Пламен Стоилов споразумение е по искане на Фондация “Братя Бобокови”, на която отнели много време съгласувателните и разрешителните процедури по реализацията на проекта за реставрация.

С удължаването на срока за изпълнение на договора е завишена неустойката, която трябва да изплати фондацията при неизпълнение на договора и споразумението към него.

Споделяне

Още от България