Удължава се срокът за предложения за юбилейни пощенски марки през 2015 г.

Най-много предложения за юбилейни пощенски марки пез 2015 г. са в областта на културата, архивна снимка БГНЕС

До 15 септември ще бъде удължен срокът за подаване на предложения за издаване на пощенски марки за значими събития, годишнини и чествания през 2015 г., съобщиха от  Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията (МТИТС) във вторник.

До този момент са внесени 92  идеи като най-много от тях – 26, са в областта на културата и изкуството.

Предложенията за включване в плана за следващата година трябва да отговарят на критериите на Съвета за маркоиздаване - да отразяват събития, както и годишнини кратни на числото 25, от рождението на личности с доказан принос за утвърждаването на националната идентичност или за развитието на обществото.

Предложенията трябва да се вписват в тематичните раздели "България – наша родина", "България и Европа" и "България и света".

Друго важно условие е през последните 10 години да не са издавани пощенски марки или карти за конкретната личност или събитие.

Утвърденият от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията годишен тематичен план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати през 2015 г., ще бъде публикуван на интернет страницата на МТИТС в края на 2014 г.

Споделяне

Още от България