Удължен е изборът на инженер-консултант за газовата тръба с Гърция

Удължен е изборът на инженер-консултант за газовата тръба с Гърция

Удължен е срокът за подаване на оферти от кандидатите да станат инженер-консултант на строежа на междусистемната газова връзка България-Гърция, съобщиха от компанията "Ай Си Джи Би“, която ще изгради и експлоатира газопровода между Стара Загора и Комотини.

Поръчката за 8.45 млн. евро без ДДС бе обявена в началото на ноември и срокът за внасяне на предложенията бе 19 декември, като е спазено законово изискване за 35 дни време от старта на процедурата до подаването на офертите.

Поради големият интерес от страна на потенциалните участници в конкурса и заявленията за удължаване на срока датата за подаване на предложенията е отложена за  15 януари 2018 г.

Промяната вече е оповестена на интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки и в официалния вестник на Европейския съюз

От "Ай Си Джи Би" смятат, че предприемането на тази стъпка ще допринесе за нивото на конкуренцията и е в неин интерес.
 
Крайният срок за подаване на оферти за обществената поръчка обаче не е значително удължен, тъй като за успешната реализация на проекта е от първостепенна важност да се избере инженер-консултант в най-близко бъдеще, посочва българо-италиано-гръцката компания.

Осъществяването на избора е приоритетно както във връзка с активната роля на позицията при извършването на обществени поръчки за доставка на тръби и за изпълнител на строежа, но също така и за спазването на ключови дати, заложени в пътната карта за изпълнение на проекта, допълва дружеството.

Миналата седмица бе обявен търгът за доставка на тръби на стойност 60 млн. евро без ДДС, в началото на годината ще стартира и изборът на технически изпълнител на газовата връзка, който ще я въведе в експлоатация. Плановете на правителството са до средата на годината да са приключили всичките пет търга по проекта и да се направи първа копка на газовата връзка, която се очаква да заработи през 2020 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес