Удължен работен ден на столичния бул. "Дондуков", за да свърши ремонтът до ноември

Реконструкцията на столичния булевард "Дондуков" се извършва с удължено работно време, за да може ремонтът да приключи в график до края на октомври, заяви пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, която в понеделник извърши проверка на строителните дейности. Тя обърна внимание на изпълнителите да осигуряват вода и почивка на работещите във високите температури.

В участъка между улиците "Сердика" и "Раковски" е положена нова пътна конструкция и се монтира релсовия път. От "Сердика" до "Веслец" е положена циментова стабилизация на пътната основа и се изпълнява паважна настилка. На обекта е и майсторът павьор Лако Лаков, който е работил през 50-те години на миналия век по изпълнението на улици и булеварди с паважна настилка в София, обясниха от Столичната община.

Очаква се до средата на септември да приключи ремонтът от Министерския съвет до ул. "Раковски" и да се възстанови движението в този участък и да продължи работата до бул. "Васил Левски".

Вече е възстановено е движението по ул. "Кракра". "Софийска вода" работи в участъка от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". Движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии.

Продължават и реконструкциите на бул."Прага", ул. "Монтевидео", на стария мост "Чавдар", бул."Шипченски проход" от ул. "Иван Димитров - Куклата" до бул. "Асен Йорданов" и бул. "Асен Йорданов" от бул. "Цариградско шосе" до кръстовището с бул. "Шипченски проход". Изпълнява се и реконструкция на трамвайния релсов път по бул. "Овча купел" от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис III", като се извършва и рехабилитация на пътните платна, допълниха от кметството.

Споделяне

Още по темата

Още от България