Удължена е кампанията за пострадалите от труса в Перник

Снимка: БГНЕС

Националната благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на пострадалото от земетресението население на Пернишка област ще бъде удължена до 18 октомври 2012 г., съобщиха от Българския червен кръст (БЧК), координатор на инициативата. 11 октомври (четвъртък) пък е обявен за ден за Перник.

Важна е не само финансовата подкрепа, която ще окажем на пострадалите, а и самият акт на съпричастност, посочват от БЧК.

В Деня за Перник доброволци на организацията ще събират средства в областните градове с касички за фондонабиране. Съпричастните на хората с пострадали домове ще могат да им окажат не само финансова, но и морална подкрепа като оставят отпечатък от дланта си върху плакати "Послания на надеждата” като знак за подаване на ръка на перничани.

Касичките на БЧК в София ще бъдат разположени от 16.00 до 18.30 часа в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски”, в градинката пред Националния дворец на културата (до паметника на Фритьоф Нансен), в Докторската градина и на входа на Борисовата градина (до езерото "Ариана”). Резултатите от акцията в цялата страна ще бъдат обявени на следващия ден.

Червеният кръст призова на 11 октомври, в 12.55 часа, всички българи, където и да се намират, да изпратят SMS на номер 1255 в помощ на пострадалите от труса.

Чрез клубовете на младежката организация на БЧК много училища са заявили своето желание да се включат в инициативата.

В 12.55 часа децата ще се съберат в училищния двор, за да изпратят заедно SMS на номер 1255.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?