Удавилото се бебе в Средиземно море навярно е било от Сомалия

Удавилото се бебе в Средиземно море навярно е било от Сомалия
Изваденото от морето мъртво бебе, чиято снимка предизвика международно възмущение тази седмица, вероятно е било шестмесечно сомалийско момче. Това заяви италианската полиция, цитирана от Ройтерс.
 
Според органите на реда майката на детето най-вероятно също е загинала при потъването на дървена лодка с над 400 мигранти край бреговете на Либия.
 
Тялото на бебето беше извадено от морето в петък от германски спасител, работещ за хуманитарната организация "Сий уоч", и предадено на екипажа на италианския военен кораб "Вега". 
 
Той докара в пристанищния град Реджо Калабрия в неделя 135 оцелели и 45 трупа, открити след корабокрушението.
 
"Сий уоч" каза, че е разпространила снимката на детето, защото е искала да убеди европейските власти да осигурят безопасно преминаване на мигрантите през Средиземно море. 
 
"Снимката съответства на трупа на шестмесечно момче, което според оцелели при корабокрушението е било от Сомалия", заяви високопоставен полицейски служител.
 
"Оцелели, с които разговаряхме, казаха, че майката не е била сред намерените тела", заяви той.
 
Полицията е арестувала сириец и мароканец, които са обвинени за злополука в морето и международна контрабанда на хора. Те са били сред докараните в Реджо Калабрия оцелели от корабокрушението. 
 
Мигранти са казали пред органите на реда, че суданец, смятан за капитан на плавателния съд, се е удавил, при потъването на препълнената рибарска лодка.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?