Уди Алън отхвърли обвиненията в блудство, отправени от осиновената му дъщеря

Уди Алън отхвърли обвиненията в блудство, отправени от осиновената му дъщеря

Режисьорът Уди Алън отхвърли обвиненията в блудство, отправени от осиновената му дъщеря. Той ги окачестви като "неверни и позорни", съобщи пресагентът му Лесли Дартс, като добави, че режисьорът съвсем скоро лично ще даде становището си по случая.

Подобни обвинения срещу Уди Алън се появиха преди повече от 20 години, когато той сложи край на връзката си с Миа Фароу, майка на Дилън Фароу, която обвинява Уди Алън в момента. Дартс напомня, че тогава експертите са заключили, че няма надеждни доказателства, че на Далън Фароу може да се вярва, защото ѝ е невъзможно да различи фантазия от реалност и че тя най-вероятно е била подстрекавана да говори тези неща от майка си.

В открито писмо, публикувано в събота в "Ню Йорк таймс", Дилън Фароу разказва, че става дума за събития от 1992 г., когато Уди Алън е блудствал с нея.

Дилън Фароу, която сега е на 28 години, също така критикува Холивуд за това, че продължава да слави "хищника, който внесе хаос в нашия дом".

След първите обвинения към Уди Алън през 1992 г. полицията проведе разследване, но срещу него не бяха повдигнати никакви обвинения. Комисия, съставена от няколко психолози, прокурори и полицаи стигна до заключението, че Дилън не е била жертва на сексуално посегателство.


Случаят предизвика голям шум, а по-късно един от прокурорите каза, че вероятно е имало основания срещу Уди Алън да бъдат повдигнати обвинения, но той предпочел да не прави това заради интересите на детето, припомня Би Би Си.

Кинорежисьорът винаги е твърдял, че е невинен в цялата история. По-рано той обвини майката на Дилън, актрисата Миа Фароу, че именно тя е изфабрикувала тези обвинения след шумната им раздяла.

Сега, в първото си публично изявление за тези събития, Дилън Фароу пише: "Когато бях на 7, Уди Алън ме хвана за ръката и ме заведе в малък килер на втория етаж на нашата къща. Каза ми да легна по корем и да си играя с електрическото влакче на брат ми. И ми посегна".

"Правейки това, той ми шепнеше, че съм мило момиченце, че това е нашата тайна и ми обеща, че ще отидем в Париж и че ще стана филмова звезда", пише още доведената дъщеря на режисьора и уточнява, че още тогава е разказала на майка си за случващото.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?