Уебсайтът на Алексей Навални бе блокиран

Алексей Навални

Достъпът до уебсайта на вкарания в затвора руски опозиционер Алексей Навални бе блокиран от телекомуникационния регулатор "Роскомнадзор", предаде Ройтерс, като се позова на днешно изявление на екипа на Навални.

Руските власти са блокирали както сайта на Навални navalny.com, така и още 48 уебсайта на хора и организации, свързани с руския опозиционер.

Сайтът на Навални бе блокиран седмици преди руските парламентарни избори през септември. Миналия месец руски съд уважи искането на прокуратурата организациите, свързани с Навални, да бъдат обявени за екстремистки, което на практика ги постави извън закона.

Близкият съюзник на Навални Леонид Волков заяви в социалната мрежа Телеграм, че екипът на Навални скоро ще обяви как ще реагира на блокирането на сайта.

Навални, който е най-видният руски критик на президента Владимир Путин, излежава присъда от две години и половина, която според него е политически мотивирана. Вкарването в затвора на опозиционера обтегна отношенията между Русия и западните страни, които призоваха за освобождаването на Навални.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?