Уесли Кларк подкрепи кандидатурата на Кери

Фаворитът на демократите за президентските избори Джон Кери получи подкрепата на досегашния си съперник Уесли Кларк, който се отказа от надпреварата за номинацията.

Кларк каза на митинг в Уисконсин, че той би направил всичко, за да помогне Джордж Буш да бъде изместен от Белия дом.

Очаква се Кери да затвърди лидерството си сред претендентите на Демократическата партия за кандидат - президентската номинация с победа на първичните избори в Невада в събота.

В същото време разпространено днес ново проучване на общественото мнение на Вашингтон пост и телевизия Ей Би Си, показва, че Джон Кери щеше да е новият американски президент, ако изборите бяха сега.

Според анкетата, 52 процента от американците биха гласували за Кери и едва 43 на сто - за Буш.

Мнозинството американци смятат също, че Буш не е казал истината за оръжията за масово поразяване, притежавани от Ирак. 54 на сто от анкетираните изразили мнение, че президентът е преувеличил опасността от иракските оръжия, за да оправдае започването на войната.

52 процента от американците одобряват работата на Буш в Белия дом, което, според АФП, е най-ниското равнище на одобрение за сегашния президент от всички досегашни допитвания.

В същото време привържениците на Буш са започнали кампания срещу Кери, свързана с личния му живот.

Компрометиращият видеоматериал бе постван на уебстраницата за кампанията на Буш и изпратен по имейл до шест милиона адреса.

Споделяне

Още от Свят