Уго Чавес се върна във Венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес обяви в понеделник в Туитър, че се е завърнал в страната си, след като претърпя серия операции от злокачествен тумор в Куба, съобщиха световните информационни агенции. Той се възстановява близо два месеца, преди да се върне в родината си.

"Върнахме се на венецуелска земя. Благодаря ти, Господи! Благодаря ти, мой любими народе! Продължаваме лечението тук. Ще живеем и ще победим!", написа Чавес в Туитър.

Той не уточнява какво е състоянието му, но добави, че се държи благодарение на грижите на лекарите и целия медицински персонал.

Чавес е пристигнал към два часа след полунощ местно време със самолет от Хавана и бил настанен във военна болница в Каракас, съобщи вицепрезидентът Николас Мадуро. Президентът е приет във военната болница в Каракас.

Продължителното лечение на Чавес в Куба разпали съмнения, че президентът ще се оттегли от властта след 14 години на президентския пост. През октомври той бе преизбран за още един мандат, но все още не е положил клетва.

Върховният съд на страната реши, че отсъствието на Чавес от насрочената за януари церемония по встъпването му в длъжност не може да се смята за основание да бъде отстранен от президентския пост.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят