Уго Чавес зове сънародниците си да се откажат от кока кола

В телевизионно обръщение Уго Чавес призова сънародниците си да се откажат от кока кола.

Президентът на Венецуела Уго Чавес се обърна съм сънародниците си с призив да купуват плодови сокове, произведени в страната, а не вносните напитки Cola-Cola и Pepsi, предаде АП.

Президентът направи телевизионно обръщение, опитвайки се да убеди венецуелците да пият гроздов сок Uvita, произвеждан от държавната компания Corpozulia, вместо да купуват вносни безалкохолни напитки. Така Чавес разчита да се увеличи консумацията на местна продукция.

По време на телевизионни обръщения лидерът на страната често призовава да се консумира здравословна храна и да не се употребяват наркотици и алкохол. В същото време той рекламира вино, произведено от местни производители.

Селското стопанство осигурява 4% от брутния вътрешен продукт на Венецуела, която обаче внася голяма част от храните и напитките, които се консумират в страната.

Чавес, който е начело на властта вече 13 години, води политика на "социализъм на 21 век". Та се състои в усилен държавен контрол върху икономиката, национализация на най-печелившите отрасли – на първо място петролната индустрия.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?