Уил Фарел е най-надцененият актьор в Холивуд

Уил Фарел е най-надцененият актьор в Холивуд
Уил Фарел оглави списъка с най-надценени холивудски актьори, изготвен от списание “Форбс“. За всеки вложен в него долар киностудията е получавала едва 3.29 долара печалба.

Последният филм с негово участие се провали и лентата от това лято “Земята на изгубените“ заработи едва 65 млн. долара при бюджет от 100 млн. долара.

На второ място се оказа актьорът Йън Маккрегър, който за всеки долар инвестиция в него връща но 3.75 долара, а трети – Били Боб Торнтър, който носи на работодателите си по 4 долара за всеки долар вложение.

В първата десетка на на-надценените актьори влизат още Еди Мърфи, чиято норма на възвръщаемост е 4.43 долара, Айс Кюб – с 4.77 долара, както и Том Круз с доходност от 7.18 долара. Следват Дрю Баримор, която избива всеки долар на киностудията с печалба от 7.43 долара, Леонардо ди Каприо - 7.52 долара, Самюел Л. Джексън – с 8.59 долара и Джим Кери, който връща 8.62 долара.

За сравнение една от горещите холивудски звезди Шая ЛьоБоф, който изгря с участието си в “Трансформърите“ и четвъртата част от “Индиана Джоунс“, където изигра сина на легендарния археолог, докарва на лентите с негово участие 160 долара за всеки вложен долар.

При съставянето на списъка, списанието е вземало предвид не само касовите приходи на фирмите с участието на актьорите, пуснати през последните години, но също така и хонорарите им и продажбите на лентите на дискови носители

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?