Уилям и Кейт представиха принца на Кеймбридж пред света

Бебето показало добри бели дробове, още се мисли името му

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж показаха на света своя първороден син във вторник вечерта, когато напуснаха лондонската болница "Сейнт Мери". Тримата бяха посрещнати от бурните овации на събралите се хора, а Кейт Мидълтън заяви, че това е "специален момент за всеки родител". Уилям пък каза, че все още избират името на детето, предаде ББС.

 

Кейт и Уилям се появиха пред събралото се множество усмихнати и позираха на стъпалата на входа на болницата с детето.

 

Уилям след това прегърна сина си и се приближи със съпругата си да говори с репортерите.

 

Той обяви, че със сигурност бебето има доста добри бели дробове. "Той е голямо момче, което доста тежи. Още мислим за името и то ще бъде обявено възможно най-скоро", каза щастливият баща. Той допълни, че за пръв път след раждането с Кейт са видели как изглежда детето и сега имат да наваксват с това.

 

Кейт заяви, че това е "специален момент" и всички родители знаят как двамата се чувстват.

 

Обръщайки се към събралото се множество Уилям каза, че когато синът му поотрасне ще му разкаже за цялата суматоха около раждането му и колко много хора е имало пред болницата в очакване на появата му. "Сега всички може да се върнат към нормалния си живот, а ние да се приберем и да се грижим за него", каза Уилям на хората.

 

След това тримата потеглиха с кола към двореца Кенсингтън.

По-рано през деня Кейт, която в понеделник роди момче с тегло 3.8 кг, е била посетена първо от родителите си Каръл и Майкъл Мидълтън, а два часа по-късно и от бащата на съпруга си Уилям – принца на Уелс Чарлз, и съпругата му дукесата на Корнуел Камила Паркър.

Чарлз заяви, че бебето е прекрасно, докато майката на Кейт го описа като "невероятно красиво" и каза, че внукът ѝ и майка му се справят наистина добре. Каръл Мидълтън посочи пред журналисти, че не е наясно как Кейт и Уилям смятат да нарекат бебето и не може да прави никакви предположения..

Във вторник топовни салюти в Грийн парк и край лондонската кула, както и камбанен звън от Уестминстърското абатство, където се венчаха Кейт и Уилям през април 2011 г., отбелязаха появата на бял свят на третия претендент за трона.

Кралската конна артилерия даде 41 топовни изстрела в Грийн парк, докато в същото време от пристана край Тaуър се разнасяха 61 салюта. Камбаните на Уестминстърското абатство звъняха в продължение на три часа.

Стотици журналисти се събраха пред частното крила на лондонската болница "Сейнт Мери", където роди Кейт. Принц Уилям е останал през цялата нощ със съпругата и сина си.

Двамата родители благодариха в специално изявление на персонала на болницата за положените огромни грижи за тримата и проявеното разбиране в този натоварен период на лечебното заведение.

В друго изявление принц Уилям каза, че не би могъл да бъде по-щастлив от раждането на своя син.

Британските медии посветиха голяма част от своите материали на кралското раждане, а вестник "Сън" дори смени главата си от "The Sun" (Слънцето) на "The Son" (Синът).

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?