Уитни Хюстън ще бъде погребана в Ню Джърси

Тленните останки на Уитни Хюстън бяха пренесени със самолет от Лос Анджелис в родния дом на певицата в Ню Джърси, съобщиха световните агенции.

 

Семейството ѝ смята да организира траурната церемония в зала с около 18 хиляди места. Според сайта за знаменитости TMZ тялото на Уитни Хюстън е транспортирано с частния самолет на филмовата звезда и продуцент Тайлър Тери.

 

Двама души, които са разговаряли със семейството на починалата звезда, са заявили за Асошиейтед прес, че в четвъртък ще се състои траурна церемония в Пруденшъл Сентър в Нюарк, където се организират спортни и други прояви.

 

Местните власти очаквали пристигането на семейството, за да уточнят подробностите на церемонията. Погребението се подготвяло за петък.

 

Жители на Нюарк поставят цветя, балони и свещи за Хюстън пред металната ограда на баптистката черква, където майка ѝ, госпъл певицата и носителка на Грами Сиси Хюстън пее в продължение на години.

 

48-годишната Уитни бе намерена мъртва в събота във ваната на апартамента ѝ в хотел Бевърли хилс часове преди появата ѝ на раздаването на наградите Грами.

 

В неделя бе извършена аутопсия на тялото, но точната причина за смъртта ѝ ще бъде оповестена след приключването на токсикологичния анализ.

Вчера полицията в Бевърли хилс съобщи на журналистите, че тялото на Хюстън е било намерено под водата във ваната на хотелската стая от член на персонала ѝ, който извикал охраната на хотела.

 

"Тялото на г-жа Хюстън е било извадено от ваната и при пристигането на първите отзовали се на повикването тя е билав безсъзнание и неконтактна", разказа полицаят Марк Роузън. От антуража ѝ обяснили, че тялото ѝ било под водата, когато я открили. Тя така и не дошла в съзнание и я обявили за мъртва след 25 минути.

 

Полицай Роузън каза също, че в момента не се води следствие за евентуално самоубийство. Близки на Хюстън са категорични, че тя не се е самоубила, тъй като не би оставила дъщеря си.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?