"Уиз Еър" открива четири нови линии от София

Нискотарифният унгарски авиопревозвач "Уиз Еър" (Wizz Air) открива четири нови линии от София от 22 май 2010 г., съобщи в сряда зам.-главният изпълнителен директор на компанията Джон Стивънсън. От същата дата полетите на превозвача от София ще се обслужват от три, вместо от два самолета, както е в момента.

Новите дестинации са от София до Мадрид, Париж (Бове), Франкфурт (Хан) и Болоня (Форли). Линиите ще се обслужват три пъти седмично, а началната цена на еднопосочен билет ще бъде 33.99 лева с летищните такси.

Сега дестинациите на нискотарифната авиокомпания от София до други европейски градове са десет, като полети се извършват 3 или 4 пъти седмично. Най-голям интерес има по направлението София - Лондон и обратно, по което полетите са всеки ден.

От май компанията ще увеличи с един и полетите си до Айндховен и Валенсия, до които ще лети съответно три и четири пъти седмично. "Уиз Еър" разглежда възможността да открие линия до Братислава, за да предложи алтернатива на пътниците до Виена, след като в началото на месеца фалира нискотарифната "Скай Юръп".

Пазарният дял на "Уиз Еър" към юни на българския авиационен пазар е 11%, като лидер е "България Ер". Измежду нискотарифните авиокомпании, опериращи у нас, пазарният дял на унгарския превозвач е 58%.

Споделяне

Още от Бизнес