"Уиз еър" пуска директен полет София – Санкт Петербург

Новата линия се открива на 2 юли 2020 г., цените тръгват от 57.99 лв.

"Уиз еър" пуска директен полет София – Санкт Петербург

"Уиз еър" (Wizz Air) пуска директен полет от София до Санкт Петербург от 2 юли 2020 г., съобщиха от нискобюджетната авикомпания.

Полетите по новата линия ще са три пъти в седмицата - вторник, четвъртък и събота.

Местата по маршрута вече са в продажба и могат да бъдат резервирани, а цената е 57.99 лв. към момента. Това е цена за еднопосочен билет с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси.

С пускането на новата линия "Уиз еър" става единствената авиокомпания, предлагаща директен полет от българската столица до руския град.

Този нов маршрут е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар и към превръщането на пътуването със самолет в достъпна услуга за всички, посочват от "Уиз Еър".

Старата руска столица Санкт Петербург е сред любимите дестинация на туристите. Градът предлага великолепни дворци, богата култура, вкусна кухня и спиращи дъха гледки.

В Санкт Петербург има над 70 театъра, най-известният от които е "Марининския", и 200 музея, сред които световно признатият "Ермитаж". Това е един от най-старите музеи в света и вторият по големина с колекция от над 3 милиона експоната, сред които произведения на Леонардо да Винчи, Моне и Ван Гог.

Други забележителни места са Петропавловска крепост, която е най-старата сграда в града, величествената църква "Възкресение Христово", разположена на бул. "Невски проспект".

Санкт Петербург е известен още с Белите си нощи - явление, което се случва всяка година от края на май до началото на юли. Тогава няма нощ и градът "не спи" с провеждащите се множество фестивали и концерти на открито.

Достъпът на българите обаче не е свободен, така както е в страните от Европейския съюз, и ще им необходимо виза. Такава може да се получи и онлайн. За целта заявленията за визи трябва да бъдат попълнени и подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение. Електронната виза е безплатна и валидна за 30 дни. Разрешената продължителност на престой в Санкт Петербург и Ленинградска област е до 8 дни, посочват от "Уиз еър".

След присъединяването на Санкт Петербург към софийската мрежа на "Уиз еър", авиокомпанията вече предлага общо 49 маршрута от трите български летища - София, Варна и Бургас.

Първият български полет на "Уиз еър" излита от София през септември 2005 г. Към днешна дата авиокомпанията е лидер на българския пазар и е превозила над 16 млн. пътници. Компанията разполага с 9 самолета, базирани в България. От тях 7 са в София, а останалите 2 на летище "Варна". Има и местен екипаж от над 300 души.

Споделяне

Още от Бизнес