УизЕър Академията за пилоти търси кадети и в България

УизЕър Академията за пилоти търси кадети и в България

Младежите в България, които искат да станат пилоти, имат този шанс със стартиращата и в България Академия за пилоти на нискотарифния авиопревозвач "УизЕър". Възможностите на обучението, което не изисква никакъв предварителен опит от кандидатите, ще бъдат представени в периода 6-8 юли в София и Варна.

Желаещите да се включат в обучението могат да кандидатстват на сайта на академията като изискването е да знаят английски и да имат завършено висше образование. Подбраните кадети ще могат да се обучават в парньорските училища за пилоти в Нирегихаза, Унгария, и в Кавала, Гърция.

Авиокомпанията пък ще подкрепи кадетите по програмата, отговарящи на определени условия, чрез финансиране на значителна част от техните такси за обучение, за да ги улесни по пътя към мечтаната кариера на пилот. Това ще е под формата на заем, който кадетите ще връщат като започнат работа в авиокомпанията първоначално като първи офицери с възможност за кариера..

Реално обаче кандидат-пилотите трябва да осигурят между 19 400 и 22 150 евро за финансирането на първата фаза на обучението си. Таксите в двете училища са различни, но остатъкът от обучението, чиято обща цена е 64 400 и 67 150 евро, ще се предостави под формата на заем от "УизЕър".

Интегрираната тренировъчна програма, която започва през септември, се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца.

Тя е част от политиката на авиокомпанията са осигуряване на пилоти за разширяващия се бизнес и дестинации. Наскоро превозвачът отбеляза присъединяването на стотния самолет към флотилията си 14 години след старта на дейността. Амбицията на "УизУър" е след 10 години или по-малко да се превърне в една от 5-те водещи авиокомпании в Европа с 10 000 служители и 300 самолета, превозващи 100 милиона пътници на година. Плановете за бъдещ растеж включват поръчки за доставка на още 268 самолета от ново поколение до края на 2026 г., което ще създаде допълнителни възможности за кариерно развитие на служителите на авиокомпанията.

В България "УизЕър" има две бази и около 350 служители и смята, че програмата за обучение на пилоти е перфектната възможност за младите българи да постигнат мечтата си да станат пилоти.

Споделяне

Още от България