Украйна реагира на обвиненията на Тръмп, че се е опитала да помогне на Клинтън

Украйна реагира на обвиненията на Тръмп, че се е опитала да помогне на Клинтън
Украинското посолство във Вашингтон отхвърли твърденията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Украйна е опитвала да саботира неговата предизборна кампания през 2016 г., съобщиха световните агенции. 
 
В съобщение на посолството в "Туитър" се казва: "Отговорно заявяваме, че правителството на Украйна не е помагало на нито един от кандидатите на изборите през 2016 г. Украйна е горда с двупартийната подкрепа на САЩ." 
 
По-рано Тръмп отправи в "Туитър" критики към генералния прокурор Джеф Сешънс, че е заел "много слаба позиция" към бившия кандидат-президент от Демократическата партия Хилари Клинтън. Той спомена за "украински опити за саботиране на кампанията на Тръмп", които "тихомълком работели в полза на Клинтън".  
 
Говорител на украинския президент не отговори незабавно на молбата за коментар, посочи Ройтерс. Но постоянният представител на Украйна в Съвета на Европа Дмитро Кулеба реагира в "Туитър" с думите: "Тръмп пише, че ние сме се намесвали в изборите в САЩ, докато Путин казва, че ние заплашваме Русия. 
А беше време, когато ние бяхме мирни сеячи на гречка и стояхме настрана."
 
Агенциите посочват, че Тръмп не е привел доказателства за украинска намеса в изборния процес в САЩ.
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?