Украйна регистрира антирекорд по брой на заразените с Covid-19

Украйна регистрира антирекорд по брой на заразените с Covid-19

Украинските медици регистрираха днес най-големия досега денонощен ръст на новите заразени с коронавируса - 758, и на смъртните случаи сред болните - 31. Това заяви пред журналисти здравният министър на страната Максим Степанов, цитиран от ТАСС.

Сред новите пациенти има 43 деца и 50 медицински служители. С това случаите на заразяване в страната от началото на пандемията стават общо 33 234, посочи министърът.

Оздравелите в Украйна досега са общо 14 943, починалите болни с Covid -19 - 943.

Във връзка с новите данни зам.-министърът на здравеопазването Ирина Микичак констатира, че в Украйна "стремително расте заболеваемостта и се влошава епидемиологичната ситуация".

Министерството уточни, че по време на пандемията в страната са извършени 518 000 теста за коронавируса - обхванати са 1,2 процента от населението по списъчни данни на официалната статистика.

Правителството на Украйна продължава до 31 юли срока на адаптивната карантина, която дава право на местните власти да отслабват или затягат ограничителните мерки,. Това съобщи днес украинският премиер Денис Шмигал на правителствено заседание.

Той изтъкна, че за последната седмица 4853 украински граждани са се заразили с коронавируса.

"Разхлабването на карантината бе възприето от мнозина като нейно отменяне", каза Шмигал и прикани хората "да не се отпускат и откъсват от действителността", като спазват социална дистанция, носят маски и ползват дезинфектанти.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус