Украински депутат нарече договореностите от Минск "национално предателство"

Украински депутат нарече договореностите от Минск "национално предателство"

Подписаните в Минск нови договорености са "държавна измяна и предателство на националните интереси", заяви Игор Мосийчук - депутат от Радикалната партия. Той е бивш зам.-командир на доброволческия батальон "Азов", който не се подчинява на единното командване в Киев. Според него новите документи от Минск "предвиждат помилване и амнистия" за хора, "разстрелвали мирни жители" и "изтезавали украински военнопленници".

"Тези споразумения предвиждат избори в Донецка и Луганска област, чрез които легитимно ще дойдат на власт представители на (сепаратистките) Луганска и Донецка народни републики", пише той. Мосийчук заявява, че "с максимални усилия" ще действа във Върховната рада против прилагането на "предателските споразумения" от Минск

Изобщо не е сигурно, че батальоните, формирани с помощта на олигарси, ще подкрепят мирното уреждане на ситуацията в Украйна,заяви представителят на Русия в ОССЕ Андрей Келин пред Постоянния съвет на организацията. "Те трябва да бъдат разоръжени и изтеглени от зоната на конфликта", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?