Украинските сили за сигурност са превзели КПП в предградие на Донецк

Правителствените войски превзеха днес контролен пункт в западните покрайнини на град Донецк - бастион на проруските бунтовници в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Репортер на агенцията е видял танк с жълто-синия национален флаг на Украйна в донецкото предградие Маринка, през което минава главно шосе до града. Все още могат да бъдат забелязани снайперисти от бунтовниците в район, разположен по близо до центъра на Донецк. Говорител на военните каза, че предстоят още боеве за превземането на Маринка изцяло.

Офанзивата на украинските сили за сигурност срещу въоръжените сепаратисти напоследък се е съсредоточила върху обсадата на завзетите от бунтовниците градове Донецк и Луганск и стратегически важното по-малко населеното място Хорливка. По данни на градските власти в едномилионния Донецк досега около 200 хиляди негови жители са напуснали домовете си заради обстрела.

Вчера украинските сили съобщиха, че се превзели Ясинувата - важен ж.п. възел северно от Донецк. Според съобщението тази победа ще отреже важен канал за доставка на оръжие за бунтовниците, припомни АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят