Украинският премиер: Призивите за бойкот на Евро 2012 са опит да ни унижат

Украинският премиер Микола Азаров разкритикува европейските призиви за бойкот на Евро 2012 г. заради отношението към опозиционната лидерка Юлия Тимошенко, съобщи ДПА.

"Кого искат да унижат те? Искат да унижат нашата държава и нашия народ? Тогава защо положихме тези усилия?", каза Азаров на среща с ветерани от войната в украинската столица.

По думите му европейското първенство ще се състои и ще бъде празник за страната и народа.

Европейският натиск срещу Украйна се засилва. Европейски лидери обявиха, че ще бойкотират срещата на върха, която ще се проведе в Ялта на 11 и 12 май и футболния шампионат Евро 2012 през юни и юли, чиито домакини са Украйна и Полша.

Тимошенко, известна като "икона" на Оранжевата революция от 2004 г. в Украйна, бе осъдена през октомври м. г. на 7 г. затвор за злоупотреба с власт, докато е била министър-председател. Тимошенко бе призната за виновна по обвинение, че е сключила "неизгодни за националния интерес" договори за доставка на природен газ от Русия. Тя твърди обаче, че процесът срещу нея е бил политически и обвинява Виктор Янукович, че се стреми към лично отмъщение.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят