Улица в Перник ще носи името на убития от кучета професор

Улица в Перник ще носи името на убития от кучета професор

Улица в Перник да носи името на разкъсания от кучета проф. Ботьо Тачков, предлагат общинските съветници от БСП в миньорския град. По този начин социалистите предлагат да се почете паметта на видния им съгражданин.

Проф. Тачков почина на 8 април, след като беше нахапан до смърт от глутница кучета в столичния квартал “Малинова долина” на 29 март. Лекарите от Военно-медицинска академия не успяха да го спасят въпреки направените операции .

“Жалко, направи шеметна кариера в САЩ, а се върна да го изядат българските помияри! Трагедията се случи в София, но можеше да стане и в Перник”, завяват съветници от БСП. Те признават, че и в Перник бродят много безпризорни кучета, като по данни на общината броят им е над 4000.

Проф. Ботьо Тачков е един от най-успелите българи в САЩ. Той напуска България през 1962 г. с диплома по икономика от Софийския университет. Професионалната му кариера в страната на неограничените възможности започва като научен сътрудник в Колумбийския университет. Следва кариера на Уолстрийт, прави инвестиционна банка, която кръщава на родния си квартал. Бил е на работа в Държавния департамент на САЩ, в Световната банка и в ООН.

Споделяне

Още по темата

Още от България