Умря октоподът-гадател Паул

Умря октоподът-гадател Паул
Най-популярният в света октопод – гадателят Паул, е умрял във вторник в аквариума на немския град Оберхаузен на възраст около две години, предаде Лента.ру. Говорител на водния център съобщи, че на Паул ще бъде организирана малка погребална церемония. "Това е малко странно за един октопод, но все пак той беше много популярен", каза Щефан Порвол.

Мекотелото нашумя с безпогрешните си прогнози за срещите от световния шампионат по футбол това лято. Осмоногото позна победителите в осем мача, включително и на финала.

След края на първенството оракулът бе пенсиониран, тъй като се оказа в напреднала възраст. Въпреки това имаше опити за покупката му, но ръководството на водния парк отказа да се раздели с него.

В края на август бе съобщено, че Паул е назначен като посланик на кандидатурата на Англия за домакинството на световното футболно първенство през 2018 г.

Предполага се, че Паул е роден през януари 2008 г. в английски аквариум, след което бил продаден на немския град Оберхаузен за 179 евро. В Германия мекотелото развива гадателските си способности, с които взриви прогнозите на всички букмейкърски къщи по време на Мондиал 2010.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?